Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Dooomi nika Eliasz norwegia Kasia Kowalska RafałTDW (3393 niezalogowanych)
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
Jeśli chodzi o pracę w Grecji, pracowałem w Koropi koło Aten. Tam pracowalem na budowie przy tynkowaniu, później stawiałem rusztowania na wysokościach w firmie Skalosia Stakis, a pod koniec to już u dewelopera tam już wszystko robiłem, marmury na schody, malowanie i transport. Powiem szczerze , ze super było..klimat, praca do 16.00 a później paletki na plaży (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, grecy to lubią) super jedzenie i naprawdę Grecy są spoko. Tylko nie umieją zarządzać pieniędzmi i mają to co mają. Mieszkałem w Atenach na ul. Kalidromiu koło Likawitos.
Ps. malak - to bardzo obraźliwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to zajebiście było trochę mnie znudziło w norge . a laski fajne ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
Nie, młode greczynki są bardzo dumne, tylko ciuchy, kawka i paierosek i kawiarnia,nie takie jak włoszki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to tak jak polki w norge : .....te które mają pracę to takie dumne że nie chcą rozmawiać z polakami .....oczywiście wszyscy chcą je wykorzystać

PS zacznij robotę przez agencję bo inaczej nie wróże ci szans . nawet lepiej jak nic nie powiesz o doświadczeniach w grecji bo norki tego nie docenią a nawet od razu skasują . znasz strony finn i nav ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
A tam też są ogłoszenia, jestem ponad 2 tyg. w Norwegii i myślałem aby popracować z Rodakami. Angielski słaby, norweskiego się uczę więc słabo trochę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
od rodaków to się trzymaj jak najdalej
szczególnie, że ci jeszcze trochę kasy zostało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów
Ola Kowalczyk
(ola22312)
Stały Bywalec
OTOLA1920 napisał:
A tam też są ogłoszenia, jestem ponad 2 tyg. w Norwegii i myślałem aby popracować z Rodakami. Angielski słaby, norweskiego się uczę więc słabo trochę.

Angielski slaby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
w norwegii nie możesz sobie zażyczyć pracy z polakami . jak będziesz tak szukał to najlepiej przez agencję z pl . tu musisz być kreatywny i samodzielny ....taki rynek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
tu musisz być kreatywny i samodzielny ....taki rynek
niezłe
ale bardziej przydatne, jak ktoś cię do firmy wprowadzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
OTOLA1920 napisał:
---
CÓŻ ... kiepsko Myślałeś ...
---

I jak widać ... to na całej Lini ... dałeś Plecy ... znaczy ... DUPY ... ! .
---
Tu Nasi ... dzielą się na parę grup ... Intelektualno- mentalnych .
---
Nie każdy kto ma w Norge pracę , taką siaką , lubo owaką , ma dostęp do Neta ...
Przyczyn jest wiele , za długa bajka ...
---
Niemniej byś ty mógł od poniedziałku Pracować z rodakami , to Musiał by się stać CUD , NAD CUDA ... miedzy Luda ...
ponieważ Tamci Polacy pracując na CZARNO , nie mają Neta , znowu z paru powodów !.
---
A tacy Jak My I Owszem , Mamy Net i Mamy Pracę , Jednak LEGALNĄ ...
Do której , niestety rekrutacja trwa czasem tydzień dwa , miesiąc i to na podstawie TWARDYCH DOKUMENTÓW z doświadczeniem zawodowym ... Takim siakim , Lubo Owakim ...
---
NIESTETY ...
TY do tej ... "Paczki" nie sięgasz nawet Czubkiem Nosa ...!
---
A szkoda ...! , Też Lubię Grecję .... !!! .
w Podstawówce , Podkochiwałem się w Greczynce , której Rodzice , byli w Polsce na Azylu Politycznym ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok